Apeldoornse Koren- en Muziek Federatie

Samenwerking

De besturen van de AMF en AKF hebben met instemming van de leden van de twee federaties van gedachten gewisseld over mogelijke vormen van samenwerking tussen de werelden van de instrumentale muziek en de zangwereld.

We denken daarbij niet meteen aan een grootse evenementen, maar eerder aan een relatief kleinschalige gezamenlijke activiteit. De besturen realiseren zich ook dat samen door koor en orkest muziekstukken uitvoeren allerlei problemen meebrengt (geschikte muziek, gezamenlijke repetities) en gaan daarom in eerste instantie uit van gezamenlijke concerten. Als daarbij ook nog gezamenlijk gemusiceerd kan worden, is dat mooi meegenomen, maar het is geen uitgangspunt.

Gezien het succes van ons Muziekfeest in 2017 gaan de Apeldoornse Muziek Federatie en de Apeldoornse Koren Federatie voor 2020 een nieuwe editie opstarten. Met nieuwe inzichten en een verfrissende eigentijdse opzet. Thema van dit Muziekfeest 2020 is ♫♫SAMEN♫♫ .

Fried Zwerver-Bakker, Secretaris Apeldoornse Koren Federatie